Deel dit artikel:

Tweede editie NK Freestyle kajak succesvol

In samenwerking met kanovereniging Dolfijnen werd op zaterdag 10 juni jl. de tweede editie van het Nederlands kampioenschap freestyle kajak gehouden tijdens de Aaltjesdagen, een lokale feestdag in Harderwijk. Een dag waar deelnemers hebben gestreden om de titel en beginnende freestyle kajakkers tijdens een clinic hun vaardigheden konden verbeteren. Lees hier onder hoe de wedstrijd was.

Rond het middag uur was iedereen per kano gearriveerd op de wedstrijdlocatie. De dag werd afgetrapt met een freestyle clinic voor de beginnende freestyle kajakkers. Zij kregen les van 1 van de freestyle instructeurs van de Commissie Freestyle van het Watersportverbond.

Voorrondes
Om 13:30 was het tijd voor de voorrondes. 9 deelnemers kregen 2 x 45 seconden de tijd om hun beste moves te laten zien. Beide runs werden bij elkaar opgeteld en de beste vijf freestylers mochten door naar de finale. De winnaar van de voorrondes is Raoul Collenteur die met twee mooie runs 1380 punten wist te behalen.

Deelnemer  Score
 Raoul Collenteur  1380
 Brenno Prakken 1045 
 Jim Rövekamp 1025 
 Dylan Vredenduin 1000 
 Sven Janssen 405 
 Tobias van Capelleveen 125 
 Kevin Evers 120 
 Nathan Kamperman Sanders 40 
 Guido van Capelleveen 35 

De finale
Om 16:00 was het tijd voor de finale. Vijf deelnemers kregen ieder 3 runs van 45 seconden. Het verschil met de voorrondes is dat in de finale alleen de beste run telt. Wat opviel, is dat iedere deelnemer, op Dylan Vredenduin na, in de eerste run de hoogste score behaalde. De winnaar van het Nederlands kampioenschap is Brenno Prakken geworden. Hij werd met 30 punten verschil gevolgd door Raoul Collenteur.

Deelnemer: Hoogste score in finale:
Brenno Prakken 930
Raoul Collenteur 900
Jim Rövekamp 705
Dylan Vredenduin 680
Sven Janssen 210

Na de prijsuitreiking hebben de deelnemers samen met de organisatie, familie, vrienden en vrijwilligers van kanoverenging Dolfijnen genoten van een lekkere BBQ.

naar boven