Selecties

Het is een lange weg om aan de top te komen, wij helpen jou graag bij dit doel. Dit doen wij door middel van een opleidingsplan die uiteindelijk leidt naar: ‘The Road to Olympic Success’. Hoe kom jij op deze road to succes?

Nederland heeft vier Oranje selecties: Heren, Dames, Heren tot 21 jaar en Dames tot 21 jaar. Elke selectie wordt samengesteld door de desbetreffende bondscoach(es) naar aanleiding van diverse trainingskampen die gedurende winter en voorseizoen worden gehouden. Gedurende het seizoen wordt wekelijks getraind en varen de Oranje selecties o.a. de ECA Cup toernooien ter voorbereidingen op WK (elk even jaar) of EK (elk oneven jaar). De Nederlandse herenselectie won twee wereldtitels, twee Europese titels en een keer goud op de Wereldspelen (2005). De selectie wordt momenteel gecoached door Kasper Schagen.

De Nederlandse damesselectie behaalde een bronzen plak op het WK van 2006 en een zilveren medaille op de EK’s van 2009 en 2013. Voor de functie van bondscoach geldt momenteel een vacature. De Nederlandse juniorenselecties behaalden in de heren tot 21 jaar klasse, zilveren medailles op de WK’s van 2002 en 2006. De dames tot 21 jaar geldt als talententeam welke recent is gestart. Bij de heren tot 21 jaar wordt de selectie getraind door Sander Smorenberg en Martin Oving. Zie alle CV’s van de teams en spelers op www.kanopolo-oranje. Zie ook de facebook pagina van de Oranje Heren: https://www.facebook.com/pages/Nederlandse-Herenselectie-Kanopolo/110008409169713 

naar boven