Toerboekje

Als toervaarder kun je onderscheidingen behalen door het varen van tochten. Deze moet je wel registreren in het zogeheten toerboekje. Wat is het toerboekje?

De tochten die je vaart voor je toerboekje hoeven niet georganiseerd te zijn door een vereniging, je kunt ook zelfstandig de tocht varen. Er zijn onderscheidingen in brons, zilver, goud en platina te behalen. 

Registreren
Het registreren van je gevaren kilometers, toertochten en vaarwaterpunten doe je in principe zelfstandig. Je noteert zelf de datum van de gevaren tocht, het begin- en eindpunt, het aantal gevaren kilometers en de behaalde vaarwaterpunten. Hoeveel vaarwaterpunten jouw tocht waard is kun je terugvinden op de lijst met rivieren in Nederland op deze pagina.

Controle
Als je meedoet aan een georganiseerde tocht die in het toerprogramma zijn opgenomen dan moet het toerboekje worden afgetekend door een bestuurslid van de betreffende vereniging. Ook wanneer je meedoet aan een buitenlandse tocht kun je vaarwaterpunten verzamelen. Zolang de buitenlandse kanovereniging is aangesloten bij een ICF aangesloten nationale kanobond. Je laat het boekje dan aftekenen door een lid van de organiserende instantie.
Ook zelfstandige tochten moeten worden gecontroleerd, dit kan door je toerboekje te laten aftekenen of stempelen door brugwachters, sluis- of havenpersoneel of politie, bij campings, jachthavens of watersportverenigingen.

Voor meer informatie en het officiële reglement klik je hier.

Toerboekje aanvragen/inleveren
Wil je een toerboekje aanvragen? Stuur dan een e-mail naar: f-r-bongertman@hotmail.com.
Volle toerboekjes kunnen per post worden ingeleverd bij:
Renate Bongertman
Bizethof 8
7391 SB Twello
naar boven