Beginnen met

Afvaart kanoën is niet zonder gevaren, hou hier rekening mee voordat je in deze sport stapt. Wel is het een hele spannende en uitdagende sport. Waar let je op wanneer je begint met afvaart kanovaren?

Voor iedereen in deze sport geldt, ga nooit alleen. Als beginner zeker niet, maar ook ervaren afvaarders wordt het afgeraden. De rivier zit vol gevaren, zeker als je deze niet kent. Als er iets met je gebeurt kan het al snel fataal zijn op het wilde water. Als je wilt beginnen met afvaart kanoën, laat je dan niet afschrikken door deze waarschuwingen. Met de juiste kennis, begeleiding en ervaring is het een sport waar je veel uit kan halen.

Begin met het zoeken van een vereniging waar afvaart beoefend wordt. Zij kunnen jou goed begeleiden en je de juiste technieken leren. Ook leer je hier andere afvaarders kennen, zo leg je snel contacten en zijn er altijd mensen met wie je het water op kunt. Bij het afvaren zijn verschillende moeilijkheidsgraden welke worden aangeduid op een schaal van WW1 tot WW6. WW1 is gemakkelijk en WW6 is onbevaarbaar. Als beginner start je logischerwijs bij WW1, hier leer je de basis technieken en ontwikkel je je eigen tactiek. Zodra je de basis onder de knie hebt kun je een stapje hoger zetten en op een WW2 water varen.

naar boven