Wedstrijden

Het varen van afvaart wedstrijden gaat gepaard met verschillende regels. Daarnaast zijn er meer zaken die je tegen gaat komen. Hoe ziet het wedstrijdreglement van afvaart kano eruit en met welke licenties krijg je te maken?

Licenties
Voordat je aan een afvaart wedstrijd mee kunt doen heb je een officiele licentie nodig. Met zo’n wedstrijdlicentie val je onder de regels die het NOC*NSF stelt aan de wedstrijdsport. Hoe kom je aan een wedstrijdlicentie?
Klik hier voor licenties>>

Reglementen
Zoals bij iedere kano discipline zijn er ook voor de afvaart wedstrijden reglementen opgesteld. Deze vallen onder de regels van de International Canoe Federation. Wat moet jij als wedstrijdsporter weten van deze regels?
Klik hier voor de reglementen>>

Selectiecriteria
Voor topsporters worden er speciale plekken gereserveerd bij nationale en internationale wedstrijden. Maar deze krijgen ze niet zomaar, ze moeten hiervoor wel kwalificaties doorlopen. Hoe zijn de selectiecriteria opgesteld?
Klik hier voor de selectiecriteria >>

Cursus Anti-doping ICF
ICF heeft een cursus anti-doping samengesteld voor alle atleten die deelnemen aan internationale wedstrijden. Deze cursus geeft atleten informatie over de gevaren van dopinggebruik en het belang van antidopingcontroles en bevordert een positieve houding ten opzichte van dopinggebruik. Atleten zijn verplicht om deze cursus te volgen en voltooien, voordat ze strijden in een internationale competitie. Lees meer over de cursus >> 
naar boven