Deel dit artikel:

24 uur van Stadskanaal wederom succesvol

Voor de zesde keer op rij heeft Kano Vereniging Stadskanaal en Omstreken (KVSO) het succesvolle evenement de 24 uur van Stadskanaal georganiseerd. Het lijkt heel eenvoudig, 24 uur lang geen slaap, maar tegelijkertijd ook op hoog niveau een sportprestatie leveren is loodzwaar.

Voor velen van KVSO begon het evenement op de zaterdag 31 januari al vroeg, omdat het zwembad omgetoverd moest worden tot een groot kanopoloveld.  Diverse verenigingen uit heel Nederland en één team uit Frankrijk (St Omer) waren naar het ‘kanopolo-mekka’ in Stadskanaal gekomen. Alle teams hebben de winterse omstandigheden, gladheid en sneeuw, getrotseerd om dit 4x4 24uur durende kanopolo indoortoernooi weer te bezoeken. Om 10:00 uur is het dan zo ver, wethouder van sportzaken dhr. Gelling de werpt de eerste bal in het veld en geeft hiermee het startsignaal van de eerste wedstrijd.

De sfeer van het evenement was wederom erg goed. Het bonte gezelschap van jongens, meisjes, heren, dames met de diverse gekleurde kano’s versierden het bad. Vijftien teams met gemiddeld 6 spelers maken toch snel honderd kano’s die in het water of op de kant lagen.

De eerste wedstrijden gedurende de eerste twaalf uur waren van zeer hoog niveau, daarna werden er toch wat spelers en scheidsrechters minder alert. Het was duidelijk te zien dat ‘de man met de hamer’ op het punt stond om toe te slaan. Zo rond een uur of vier was er een scheidsrechter die even met zijn ogen knipperde, de bal was uit, maar wie had hem nou het laatste aangeraakt? De teams pakten dit op een sportieve manier op, maar er waren ook zeker wedstrijden waarbij erg fel werd gespeeld, daarbij was de rol en vooral de beslissing van de scheidsrechter een stuk belangrijker.

KVSO heeft in de derde klasse een team op het water liggen. Voortvarend ging het toernooi van start, de eerste 3 wedstrijden werden gewonnen en zij mochten zich scharen in de winnaars poule.  Hier werd gestreden tussen de 4 beste teams van de derde klasse voor de prijzen. Uiteindelijk werden twee wedstrijden op rij verloren en de laatste gewonnen. Op doelsaldo is de organiserende vereniging uiteindelijk vierde geworden. Op de derde plaats is ALSKV Levitas uit Leiden geëindigd, tweede is Groningen D geworden en de winnaar was Rijnland S uit Leiden.

In de tweede klasse zijn de Vikingen B uit Venlo op de derde plaats geëindigd. Het Chi'ti team uit Frankrijk mochten de beker voor de tweede plaats mee naar huis nemen en het team Get to the Choppa ging er met de eerste prijs vandoor.

Tijdens het toernooi zijn in totaal 48 wedstrijden gespeeld en 539 doelpunten gescoord, maar liefst 22.4 per uur!

KVSO wil tevens alle sponsoren en de organisatie bedanken voor wederom een fantastisch evenement.


naar boven