Deel dit artikel:

Odysseus prolongeert titel in Hoofdklasse

Het Alkmaarse Odysseus heeft tijdens het laatste speelweekend van het Nederlands kampioenschap Kanopolo opnieuw de titel gegrepen in de Nederlandse Hoofdklasse. Odysseus prolongeert daarmee zijn landstitel, na vorig jaar voor het eerst kampioen te zijn geworden.

De Alkmaarders gingen het laatste speelweekend van het NK in met een voorsprong van 4 punten op nummer twee Michiel de Ruyter (Uithoorn). Echt spannend werd het niet in de strijd om de titel. Michiel de Ruyter (MdR) verloor op zaterdag de kraker tegen Groningen, de nummer drie in het klassement, met ruime cijfer (1-5). Op de zondag speelde MdR een uitstekende wedstrijd tegen de landskampioen Odysseus. Met een 1-1 gelijkspel wist MdR als enige van alle tegenstanders dit weekend, de Alkmaarders puntenverlies toe te brengen. Odysseus won verder alle wedstrijden met ruime cijfers: Groningen (5-2), Viking Amsterdam (9-1), Rijnland Leiderdorp (10-2), Michiel de Ruyter 2 (7-1) en Viking Venlo (5-3).

Viking Venlo toonde afgelopen weekend de beste van de rest te zijn. De heren begon het weekend op plaats vier, maar knokte zich met bij vlagen uitstekend spel naar een tweede plaats. Hiermee heeft Vinking Venlo zich gekwalificeerd voor het EK voor Clubteams in 2018. De mannen van Michiel de Ruyter eindigde op de derde plaats in het kampioenschap. 

In de schaduw van de strijd om de titel in de Hoofdklasse degradeerde het tweede team van Michiel de Ruyter uit de Hoofdklasse. Voor de club uit Uithoorn geen groot probleem, want tegelijkertijd promoveerde het derde team van de Uithoornse club door kampioen te worden in de Eerste klasse. 

Kijk voor alle uitslagen van het NK Kanopolo op www.kanopolo.nl

 

Foto: Facebook Odysseus A

naar boven