Deel dit artikel:

Kanoroute Noord-Oost Veluwe, samen genieten van het landschap

REGIOTEAM OVERIJSSEL - Een nieuwe kanoroute in de provincie Overijssel. De kanoroute Noordoost-Veluwe loopt van Hattem in het noorden tot in Veessen bij De Nijensteen/Villa Bakhuis. De route is één van de projecten, genaamd ‘Ruimte voor de Rivier’, die na aanleg van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld zijn gerealiseerd om de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het gebied te vergroten.

De kanoroute omvat de Grote en Nieuwe Wetering, Evergunne en het Apeldoorns Kanaal. Een route van ongeveer 12 kilometer, die de kanovaarder in het overgangsgebied tussen de Veluwe en de IJssel brengt. Een open, grootschalig gebied waarin ruimte is voor landbouw, natuur en recreatie.

De kanoroute brengt jou en vele anderen naar bijzondere plekken in dit gebied en wordt aangegeven middels knooppunten. Bij nagenoeg elk knooppunt en steigers kan je met je eigen kano gaan varen en de auto parkeren op de aanwezige parkeerplaatsen. Liefhebbers kunnen o.a. opstappen bij Vadesto Outdoor Adventure (www.vadesto.nl) bij Hattem.

Bekijk hier de routekaart van kanoroute Noord-Oost Veluwe >>

Kijk hier voor meer informatie over alle werkzaamheden van Regioteam Overijssel van het Watersportverbond. 

naar boven