Deel dit artikel:

Nederlandse kanopoloselecties klaar voor WK Kanopolo in Canada

Strijdlustig en hongerig naar mondiaal succes: zo kan je de Nederlandse kanopoloselecties het beste omschrijven. Nog even en dan begint in het Canadese Welland het wereldkampioenschap Kanopolo voor landenteams. Nederland reist met vier teams af naar het Welland international Flatwater Center. Wie komen er namens Nederland in actie in Canada en wat verwachten de coaches van de heren, dames en onder 21 jaar teams?

Het kampioenschap start op dinsdag 31 juli met de poulefase, waarna de knock-out fase twee teams naar de finales brengt die op 4 en 5 augustus gespeeld worden. Nederland verschijnt met vier jonge en relatief nieuwe teams aan de start. De verwachtingen zijn daarom realistisch. Alle vier de teams zijn nog in ontwikkeling en voor velen is dit hun eerste eindtoernooi in het desbetreffende team. Een goed moment om te kijken waar de teams staan tegenover de wereldtop.

Jacques Webbers gaat naar Canada als teamleider van de vier teams. Ook scheidsrechters Martijn Rol en Niels van Santen reizen richting Canada af om wedstrijden te fluiten. Een overzicht van de spelers en speelsters in de diverse teams en hun coaches:

Heren
Nederland: Mats Pel, Tjerk Webbers, Lucas Reijnders, Jouke Sjollema, Bart van Es, Remko Vliet, Jochem Högerle, Dylan Tough.

Coaches: Paul Snijders en Jeroen Dieperink

Tegenstanders in poulefase: Duitsland, Zweden en Canada

Paul Snijders: We gaan natuurlijk voor de eerste plek, maar willen zeker bij de eerste acht eindigen. We hebben een jong en leergierig team en ik denk dat we vooral als team sterk zijn. Er zijn bij het WK Kanopolo sterke tegenstanders aanwezig die op papier sterker zijn dan ons, maar er is geen enkele tegenstander waar we niet van kunnen winnen. Uiteraard moeten we dan als team en individueel pieken.”

Volg de heren ook via Facebook: @OranjeKanopolo

Dames 
Nederland: Charlotte Bakkes, Sarissa van Veenendaal, Marlèn Wessels, Alisha van den Berg, Selina Dijkstra, Diewertje Bink, Robin Roozeboom

Coaches: Maartje Sypkens en Sytse van der Zwan

Tegenstanders in poulefase: Italië, China, Singapore en Japan

Sytse van der Zwan: “Ons doel voor het WK is om in de bovenste helft van het schema mee te doen, waarbij een plek in de top 8 ons tot tevredenheid zou stemmen. De kracht van dit nieuwe team is dat ze alle 7 keihard werken voor elkaar en samen mooie resultaten neer kunnen zetten.”

Volg de dames ook via Facebook: @DutchCanoePoloLadies

Heren U21
Nederland: Alain Zwinkels, Stivo Högerle, Jort Pel, Robin Kassai, Benjamin Engelschman, Wessel Vroon, Jesper van Beemdelust, Reno van den Berg

Coaches: Tim Schrama en Sander Smorenberg

Tegenstanders in poulefase: Groot-Brittannië, Zwitserland en Ierland

Tim Schrama: “Mijn collega-coach Sander Smorenberg en ik hebben top 6 als doelstelling. De spelers zelf doen hier nog een schepje bovenop, zij mikken op de halve finale. Wat mij betreft zijn de heren onder 21 jaar een hechte groep en bijzonder omdat spelers van drie verschillende clubs een heel homogene ploeg vormen. Er zijn helemaal geen 'eilandjes' van Odysseus, Michiel de Ruyter en Venlo; het is echt één groep.”

Volg de heren onder 21 jaar ook via Facebook: @TheNetherlandsU21Canoepolo 

Dames U21 
Nederland: Manouk van den Berg, Linde Verhofstad, Marieke van Hofslot, Linda van As, Julia Lens, Robyn Uphof, Veere Vroon, Inge Vollbregt

Coaches: Menno van Rooijen en Marijke Dijkman

Tegenstanders in poulefase: Polen, Nieuw-Zeeland, Canada en Argentinië

Menno van Rooijen: Na een jaar trainen met dit nieuwe team is er een hechte groep ontstaan die vooral uitblinkt in het samenspel waarbij we elkaar alles gunnen. Het is ons doel om met volle overtuiging ons eigen spel te spelen, waarbij we willen laten zien dat we tot de toplanden horen. De laatste weken hebben we veel getraind op het water, maar ook gewerkt aan teambuilding. Zodat we met veel vertrouwen en plezier naar het WK gaan. We hebben er zin in.”

Volg de dames onder 21 jaar ook via Facebook: @thenetherlandsladiesu21canoepolo

Volg de Nederlandse teams tijdens het WK Kanopolo via hun eigen Facebookpagina of via @Kanosport voor dagelijkse updates. Voor meer informatie over het WK, resultaten en het speelschema: www.canoeicf.com.

De wedstrijden zijn voor de thuisblijvers live te volgen via: www.canoeicf.com of het YouTube-kanaal van de ICF: www.youtube.com/canoekayaktv

Bekijk ook: 

 

naar boven