Deel dit artikel:

Nieuwe kanosteigers Spieringsluis in gebruik genomen

De nieuwe overdraagsteigers voor kano’s aan de weerszijden van de Spieringssluis in Werkendam zijn op vrijdagmiddag 16 november 2018 feestelijk in gebruik genomen. De opening werd verricht door een aantal kanovaarders die bij de steigers aan kwamen varen. Piet Ouweneel van de Dordtse kajak- en kanovereniging Dajaks knipte een lintje door. Namens het watersportverbond was Gerard van der Heijden van regioteam Brabant aanwezig bij de opening.

De Spieringsluis is een belangrijke schakel in de Oost - West Biesbosch kanoroute, van Drimmelen naar Dordrecht. Kanovaarders – ook minder valide gebruikers - zijn door de overdraagsteigers niet meer afhankelijk van de openstelling van de sluis en kunnen nu veilige wijze oversteken.

De steigers zijn in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door VoordenDag Technische Service en Maropol Internationaal Werkendam. In de eerste plaats zijn de steigers bedoeld als veilige aanlegsteigers voor de vletten van Rijkswaterstaat, maar medegebruik door kanovaarders bleek mogelijk. Het ontwerp is o.a. besproken met leden van de werkgroep kanoverenigingen rond de Biesbosch. Dat zijn de Dordtse Kano- en Kajak Vereniging Dajaks, Kanovereniging De Biesboschbevers, Kanovereniging Breda en de Toeristische Kanobond Nederland.

Aan beide kanten van de Spieringsluis zijn overdraagsteigers aangelegd en zijn het hele jaar door op elk moment van de dag beschikbaar en toegankelijk.

naar boven