Deel dit artikel:

Kanosprinters klaar voor NK Kanosprint in Amsterdam

Op zaterdag 31 augustus 2019 starten op de Bosbaan in Amsterdam de Nederlandse kampioenschappen Kanosprint. Een flinke aantal deelnemers gaat aankomend weekend de strijd met elkaar aan om de Nederlandse titel(s) op diverse afstanden en in verschillende categorieën.

De grote favorieten voor de titel(s) zijn bij de heren bekende namen als Bram Brandjes en William Bos. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de verschillende afstanden die zij varen, want vaak ligt de focus op de sprint of de langere afstanden. Bij de dames zijn Jitta van der Laan, Ruth Vorsselman en Selma Konijn gegadigde voor de titel. Maar er zijn genoeg kanshebbers en jonge talenten die een poging wagen om een titel achter hun naam te zetten.

Bekijk hier het programma >>

Ook voor de bezoekers is er voldoende gelegenheid om een kijkje te komen nemen bij de Bosbaan. De weersvoorspellingen zien er goed uit en voor toeschouwers is er voldoende te zien. “Iedereen kan het evenement bezoeken, en de toegang is gratis. Langs de Bosbaan kan overal gekeken en aangemoedigd worden. Daarnaast wordt er door een van de verenigingen gezorgd dat zowel sporters als toeschouwers de mogelijkheid hebben wat te eten en te drinken. Al met al zeker de moeite waard om deze, voor sommigen redelijk onbekende topsport, te komen bekijken. Natuurlijk zijn we afhankelijk van het weer, maar zoals wel eens gezegd wordt; slecht weer bestaat niet, slecht gekleed zijn wel”, vertelt de organisatie.

Kijk voor meer informatie, het volledige programma en uitslagen op www.kanosprint.nl

Foto: Bert Oldenburg

naar boven