Deel dit artikel:

Nederland nieuw kanogebied rijker: Kanoparadijs Weerribben-Wieden

Nederland is een nieuw kanogebied rijker. Dankzij de nauwe samenwerking tussen ondernemers en natuurorganisaties is het Nationaal Park Weerribben-Wieden uitgegroeid tot, volgens de initiatiefnemers, het mooiste kanogebied van Nederland. De bestaande kanoroutes in de Weerribben en Wieden zijn aan elkaar gekoppeld en op verschillende plaatsen zijn er nieuwe lusjes toegevoegd. Vrijdag 24 mei was de feestelijke opening bij Buitencentrum Weerribben.

Na de toespraak van Burgemeester Bats, waarin hij o.a. laat weten dat het Kanoparadijs een realistisch alternatief is voor het schaatsparadijs dat Weerribben-Wieden ook al is, nemen alle initiatiefnemers de peddel ter hand om met elkaar in de C10 (open kano) door het -voor even symbolisch de toegangspoort van het Kanoparadijs- rood-witte lint te varen.

Heerlijk genieten
Het Kanoparadijs Weerribben-Wieden is de ultieme plek om heerlijk te genieten van de kanosport. Zo kunnen kanovaarders, beginners en gevorderden, op hun eigen tempo het water op. Voor een heerlijk weekendje peddelen of iets uitdagender; een flinke toertocht als kanovakantie. Het uitgestrekte vaargebied van ruim tienduizend hectare water brengt je als vaarder alles wat je maar wensen kan: rust, ruimte, natuur en ontspanning.

Overnachtingsplekken
Nieuw is de grote kanoronde. Een uitdagende route van ruim 70 kilometer. Op deze meerdaagse trektocht peddel je op eigen tempo door een afwisselend en oer-Hollands landschap. De ronde voert over klein én groot water met overnachtingsplekken op bijzondere locaties. Kanoschool Herbie Bird helpt je met veel plezier veilig het water op en voorziet je van een kanokaart met alle belangrijke informatie op deze ronde.

Foto's: kanoweb.nl

naar boven