Geschiedenis

Als je nu begint met Wildwater Freestylen ben je eigenlijk nog bezig met het schrijven van geschiedenis. Zo oud is de sport namelijk nog niet, in 2002 kwam ze naar Europa vanuit de VS. Hoe heeft het freestylen zich in de loop der jaren ontwikkeld?

In principe kent Freestylen zijn oorsprong eind jaren 80, toen begon het rodeo kajakken. Hier probeerde men met een kajak zo lang mogelijk op een golf te surfen, in de jaren 90 ontwikkelde deze sport zich verder tot het huidige freestyle kano├źn. Hier maak je in een wals of op een golf figuren welke door een jury worden beoordeeld. Het eerste WK voor deze discipline in de kanosport werd in 1993 in de VS georganiseerd. Het duurde tot 2002 tot de sport erkenning kreeg bij de International Canoe Federation en zo ook Europa overnam. Nederland behoort tot de subtop binnen Europa, wij winnen met regelmaat medailles tijdens Europese kampioenschappen en bij Eurocupwedstrijden.
Als je jezelf nu gaat ontwikkelen tot topsporter binnen het Wildwater Freestyle kano heb je de kans om de eerste Nederlandse Wereldkampioen te worden. Zo schrijf je geschiedenis in de sport, en draag je tevens bij aan de ontwikkeling van deze sport in Nederland.

naar boven