Beginnen met freestyle kano

Freestyle kano, een extreme sport. Het is niet een sport waar je op één nacht slapen even voor kiest. Je hebt er iets mee, of niet. Kies je voor deze sport, bedenk dan wel goed waar je precies aan begint. Waar begin je met freestyle kano?

Als je het water op gaat, doe dit dan vooral niet alleen. Zeker niet als beginner, dan sluit je je aan bij een vereniging. Zij kunnen je begeleiden bij allerhande zaken, leren je de juiste technieken en kennen de beste spots. Ook maak je bij een vereniging nieuwe watersportvrienden en vind jij je eerste tegenstanders voor wedstrijden.

Je bent een beginner, dan is het zaak om de basis technieken onder de knie te krijgen. Lees je goed in op de theorie en zorg voor ervaren begeleiding. Blijf oefenen tot je de basis goed onder de knie hebt, daarna kun je kijken naar moeilijkere trucs waar je de punten tijdens wedstrijd mee kunt scoren.

Het is erg handig voor het freestyle kajakken om 100% te kunnen eskimoteren, ook op wildwater. Dit bespaart een hoop tijd van het legen van de boot.
Als je interesse hebt in freestylen, kun jij je natuurlijk het beste aansluiten bij een vereniging bij jou in de buurt. Weet je niet waar je terecht kunt, of heb je vragen over freestylen in Nederland? Stuur één van de commissieleden dan een mailtje, of zoek ons op op Facebook! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe liefhebbers van onze sport, en je zal ook altijd met open armen ontvangen worden. Ook is er een mogelijkheid om op Youtube filmpjes op te zoeken van de basis, en zelf te gaan oefenen en testen op vlakwater.

naar boven