Beginnen met kanopolo

Het is een nog relatief onbekende sport in ons land, toch zijn er veel verenigingen die kanopolo beoefenen. Lijkt het jou ook te gek om deze combinatie van waterpolo en kanosport te spelen? Waar begin je dan?

Om te beginnen zoek je een kanovereniging bij jou in de buurt waar deze sport wordt beoefend. In Nederland zijn er zo’n 30 verenigingen die zowel op een heel laag niveau als op een hoog niveau spelen. Neem eens een kijkje bij een training en overleg met de trainer over de mogelijkheden om je als beginner aan te sluiten. Train een keer mee, en bevalt het, dan is het tijd om de eerste investeringen te doen. Deze investeringen bestaan uit een helm, zwemvest en de juiste sportkleding. De kajak is vaak te lenen bij je vereniging, uiteraard kan je ervoor kiezen wel je eigen kajak aan te schaffen.

Heb je  eenmaal de slag te pakken, dan zie je dat je niveau omhoog gaat. Ook hier is jouw vereniging om je hierbij te helpen. Zij begeleiden je waar nodig en zoeken allerlei landelijke en internationale evenementen waar jij en je team aan mee kunnen doen.

naar boven