Algemene informatie

Als kanoslalommer is het handig op de hoogte te zijn van allerlei algemene informatie. Hoe heeft de sport zich ontwikkeld door de geschiedenis, met welke regels krijg je te maken op het vaarwater en waar kan je terecht met allerhande vragen?

Geschiedenis
Kanoslalom komt uit de jaren ‘30. De eerste wedstrijd werd georganiseerd in Zwitserland. Toen waren er nog boeien en paaltjes in het water, waar je omheen moest varen. Het duurde niet lang voordat de poortjes die we nu nog kennen werden geplaatst. Hoe heeft kanoslalom zich in de loop der jaren ontwikkeld?
Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis>>

Kanoslalom Commissie
Jaarlijks zijn er allerlei evenementen voor slalom kanovaarders. Deze activiteiten worden georganiseerd bij lokale verenigingen, wat voor activiteiten worden er bij jou in de buurt. De slalomcommissie houdt zich bezig met de kwaliteit van en toezicht op wedstrijden.
Klik hier voor de commissie>>

Lid worden, hoe?
Als vereniging en als persoon is het mogelijk lid te worden van het Watersportverbond. Ben je lid van een bij het verbond aangesloten vereniging, dan ben je automatisch al lid. Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?
Klik hier als je lid wilt worden>>

naar boven