Leren

Kanoslalom krijg je goed onder de knie door de basistechnieken te leren. Sluit je aan bij een vereniging, hier leer je alles over deze technieken, veiligheid op het water en wat je moet doen om scheidsrechter te worden.

Verenigingen
Wie wil beginnen met kanoslalom varen doet er verstandig aan om zich in te schrijven bij een vereniging. Hier leer je de basis van slalom varen en heb je alle materialen bij de hand. Welke kanoslalom verenigingen zijn er in Nederland?
Klik hier voor alle verenigingen>>

Technieken en training
Als slalomvaarder streef je altijd naar een perfecte run. Een perfecte run varen vraagt nog al wat van jezelf. Maar er is altijd ruimte om jezelf naar een hoger niveau te tillen. Begin hiervoor met de basistechnieken en bouw deze verder uit. Welke kanoslalom technieken zijn er?
Klik hier voor kanoslalom technieken>>

Scheidsrechter worden
Scheidsrechters hebben een belangrijke taak bij een wedstrijd, zij controleren of een poortje goed wordt bevaren en of deze niet geraakt wordt. Tijdens een wedstrijd zijn er meer scheidsrechters nodig. Hoe word je scheidsrechter?
Klik hier als je scheidsrechter wilt worden>>

Veiligheid
Kanoslalom heeft qua veiligheid veel weg van het wildwater varen. Het is tenslotte ook een wedstrijdsport op wildwater. Welke veiligheidsmaatregelen gelden er voor kanoslalom?
Klik hier voor meer informatie over veiligheid>>

naar boven