Scheidsrechter worden

Scheidsrechters hebben een belangrijke taak bij een wedstrijd, zij controleren of een poortje goed wordt bevaren en of deze niet geraakt wordt. Tijdens een wedstrijd zijn er meer scheidsrechters nodig. Hoe word je scheidsrechter?

Een slalomwedstrijd heeft over het algemeen 5 telposten die de poortjes in de gaten houden. Een telpost wordt bemand door leden van minimaal 2 verenigingen. Zij beoordelen, administreren en geven de strafseconden door voor de uitslag van de wedstrijd. De scheidsrechters zijn vaak deelnemers van de wedstrijd zelf. Er wordt namelijk van iedereen die deelneemt aan een slalomwedstrijd, ook een deel hiervan op een telpost helpt. Het grote voordeel hiervan is dat alle deelnemers de regels kennen. Ook hebben ze allemaal een tellers cursus gevolgd via hun vereniging.

Scheidsrechter worden op een professioneler niveau is ook mogelijk. Wordt internationaal scheidsrechter bij de ICF. Als ICF scheidsrechter kan je worden uitgezonden naar World Cup wedstrijden, EK’s en WK’s. Neem contact op met de slalomcommissie voor meer informatie.

Download hier de leerstof voor de scheidsrechterscursus >>

naar boven