Materiaal

Voor kanoslalom heb je meer nodig dan alleen een kano. Wat schaf je allemaal aan en waar let je op de aanschaf van deze kanoslalom materialen?

Boten en types
Voor het varen van slalomwedstrijden heb je natuurlijk een kano nodig. Er zijn diverse types waarin je een wedstrijd kunt varen. Welke types worden veel gebruikt bij slalomwedstrijden?
Klik hier voor alle boten en types>>

Poortjes
De poortjes zijn heel belangrijk bij het slalomvaren, zonder poortje geen parcours. Niet alle poortjes zijn hetzelfde, er worden dan ook eisen gesteld aan hoe een poortje eruit ziet. Waar is een slalom poortje aan te herkennen?
Klik hier voor meer informatie over poortjes>>

Parcours
Er gelden standaard regels voor een slalom parcours, lengte en moeilijkheidsgraad kunnen hierbij wel verschillen. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het niveau van de deelnemers. Hoe zit een slalomparcours eruit?
Klik hier voor meer informatie over het parcours>>

Uitrusting
Voordat je begint met slalomvaren zijn er een aantal dingen die je moet aanschaffen. Met alleen een geschikte boot ben je er nog niet. Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een slalom uitrusting?
Klik hier voor de uitrusting>>

Ontwikkelingen
De ontwikkelingen in de uitrusting van de slalom vaarder hebben zich voornamelijk afgespeeld op het gebied van de boten. Regels voor de minimale lengte en het gewicht zijn hierin de belangrijkste aanpassingen. Welke ontwikkelingen zijn er de afgelopen tijd geweest?
Klik hier voor alle ontwikkelingen>>

naar boven