Uitrusting

Voordat je begint met slalomvaren zijn er een aantal dingen die je moet aanschaffen. Met alleen een geschikte boot ben je er nog niet. Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een slalom uitrusting?

Zodra jij jouw geschikte type boot hebt uitgezocht ga je op zoek naar een enkelbladige of dubbelbladige peddel. Deze is altijd rond de 200 centimeter lang. Daarnaast kijk je naar een spatzeil, bij voorkeur een neopreen. Het spatzeil zit tussen je middel en de kano en houdt jou en je kano vanaf je middel naar beneden droog.
Uit veiligheidsoverwegingen is het ook belangrijk een goede helm te kopen. Hiermee bescherm jij je hoofd wanneer je omslaat tegen de stenen of in andere gevaarlijke situaties verkeert. Naast een helm is ook een zwemvest belangrijk voor je veiligheid. Een reddingsvest wordt afgeraden vanwege de grootte, je kunt je hier minder makkelijk in bewegen. Een zwemvest zorgt ervoor dat je torso beschermt is tegen harde klappen en houdt je tevens drijvende zodra je te water raakt.

naar boven