Topsport

Nederlands beste kanoslalommers vertegenwoordigen ons land tijdens internationale wedstrijden en evenementen. Deze topsporters hebben hiervoor een heel traject doorlopen.

Selectiecriteria
Om als topsporter op een EK of WK slalom kano uit te komen, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Je mag je niet zomaar inschrijven op deze wedstrijden, hier hebben wij in samenwerking met de slalom commissie, criteria voor opgesteld. Wanneer mag je meedoen aan een EK of WK kanoslalom?
Klik hier voor alle selectiecriteria>>

Geselecteerden
Ieder jaar zijn er topsporters die zich weten te kwalificeren voor nationale en internationale wedstrijden. Wij steunen deze sporters in alle wedstrijden die ze varen en hopen dat ze het hoogst haalbare voor ons land binnen halen. Wie hebben zich allemaal gekwalificeerd voor wedstrijden?
Klik hier voor de geselecteerden>>

Selectiewedstrijden
Als je mee wilt doen aan internationale topwedstrijden voor Nederland moet je jezelf kwalificeren. Hiervoor worden speciale wedstrijden georganiseerd waarin je kunt laten zien dat je voldoet aan de gestelde criteria. Waar worden deze wedstrijden gehouden en hoe kwalificeer je jezelf?
Klik hier voor de selectiewedstrijden>>

Olympische Spelen
Sinds 1992 is kanoslalom een Olympische sport. Nederland kwam tijdens drie edities in actie, helaas hebben we hier (nog) nooit een medaille mee gewonnen. Wie kwamen er voor Nederland in actie tijdens de Olympische Spelen?
Klik hier voor informatie over kanoslalom op de Olympische Spelen>>

naar boven