Locaties Nederland

Slalomvaren kan niet op alle waterlocaties in Nederland. Er zijn verschillende plaatsen waar een parcours uitgezet kan worden en waar jij lekker kunt oefenen. Er wordt verschil gemaakt tussen stromend water, vlak water en wildwater. Waar kun je oefenen in Nederland?

Stromend water
Voor stromend water kun je terecht bij de Volmolen (VKC) aan de Dommel bij Waalre. Ook aan de Dommel heb je Gennepermolen (EKV GM)  in Eindhoven. Tenslotte heb je nog een plek aan de Dommel in Sint Oedenrode.

Vlak Water
Op zeker vier locaties kun je kanoslalom varen op vlak water. Dit is het Kanaal bij Helmond (HWC de Helmvaarders), in Oss (Maaslandse KV), bij NKSV De Batavier in Nijmegen  en op de Maarsseveense Plassen (Utrechtse KC).

Wildwater
Wil je in Nederland op wildwater varen, dan heb je heel weinig keus. Bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer is een geweldige en wilde baan beschikbaar, maar momenteel is de baan gesloten. In Hardenberg is een mooie en eenvoudige wildwaterbaan, maar daar hangen over het algemeen geen poortjes. De club in Hardernberg heeft wel poortjes beschikbaar, dus als je een trainingsweek(-end) wil plannen, kan je ze ophangen.

 Vind hier de slalom parcoursen https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zuejyIavlpDw.kxL17PfAaT5M

naar boven