Wedstrijden

Als je hebt getraind heb je natuurlijk het doel om te presteren tijdens wedstrijden. Voordat je aan wedstrijden mee gaat doen moet je wel een aantal zaken regelen. Wat moet je weten als je een kanoslalomwedstrijd gaat varen?

Categorieën
Zodra je wedstrijden gaat varen kun je in verschillende categorieën terecht komen. Dit is deels leeftijds- en geslachtsafhankelijk. Daarnaast zijn er diverse niveau’s waarin je kunt varen. Welke categorieën bestaan er voor kanoslalom?
Klik hier voor alle categorieën>>

Licenties
Je hebt veel geoefend, talloze uren getraind, kent alle regels en hebt de juiste materialen in huis. Nu ben je helemaal klaar om mee te doen met kano slalomwedstrijden. Alleen je licentie mist nog. Wat moet je allemaal regelen om een geldige wedstrijdlicentie te ontvangen?
Klik hier voor licenties>>

Holland Cup
Voor de wedstrijd kano slalom vaarder wordt jaarlijks de Holland Cup georganiseerd. Hier wordt uitgemaakt wie Nederlands beste slalom vaarder is. Dit gebeurt in een serie van vijf nationale wedstrijden. Wat houdt de Holland Cup in, en hoe vaar je mee?
Klik hier voor meer informatie over de Holland Cup>>

Reglementen
Als kano slalom vaarder wil jij jezelf natuurlijk meten aan andere slalommers in Nederland, en misschien zelfs wel in het buitenland. Dat kan door het varen van wedstrijden. Aan welke regels moet je je houden bij kano slalom wedstrijden?
Klik hier voor alle reglementen>>

Nederlands Kampioenschap
Sinds 1969 wordt er jaarlijks een Nederlands Kampioenschap georganiseerd. Het NK wordt voor de junioren en senioren vaak in combinatie met een wedstrijd in het buitenland gevaren. In het begin was dat vaak in Monschau, Lippstadt of Grevenbroich. In de jaren 80 en 90 was dat in de Piranha in de Efteling. Met de komst van Dutch Water Dreams zijn er een aantal NK’s in Zoetermeer geweest. De laatste jaren is het NK in Sauheid (B). Zeker in de Efteling en bij DWD was er regelmatig landelijke media aandacht, ook in combinatie met de deelnemers aan de Olympische Spelen.

naar boven