Beginnen met kanosprint

Kanosprint is een hele explosieve sport, je moet over een korte afstand enorm presteren. Om te beginnen met deze sport heb je een goede conditie nodig, hier kun je voor trainen. Wat komt er nog meer kijken bij kanosprint?

De start maak je door je in te schrijven bij een kanovereniging. Hier leer je alle ins en outs van kanosprint en maak je je eerste slagen. Het is natuurlijk wel handig om je eerst even in te lezen, zo ben je al goed voorbereid. Er zijn drie verschillende afstanden waarin je kunt sprinten: 200, 500 en 1000 meter. Er zijn twee verschillende boten waarin gevaren kan worden, de kano en de kajak. In de kano zit je op één knie in de boot en peddel je met een peddel met één blad. In de kajak zit je en heb je een peddel met twee bladen. Kanoën is zowel een single als een teamsport. Er zijn namelijk éénpersoons-, tweepersoons- en vierpersoons kano’s en kajakken.

Als je begint is het nog ontdekken welke categorie kanosprint het beste bij jou past. Hiervoor ga je oefenen, veel oefenen. Verenigingen hebben over het algemeen materialen voor je beschikbaar, wanneer je je gaat richten op één categorie is de kans groot dat jij ook je eigen spullen aanschaft.

Qua kleding zijn zeker aan het begin nog weinig voorschriften gesteld. Voor jezelf is het fijn om sportieve en comfortabele kleding te kiezen. Het is belangrijk dat je voldoende beweegruimte hebt, daarnaast moet je er rekening mee houden dat de kleding nat kan worden. Zorg dus ook voor lichte kleding die wel tegen een paar spetters water kan.

naar boven