Topsport

De topsporters in de kanosprint vertegenwoordigen ons land tijdens internationale wedstrijden en evenementen. Hoe kom jij aan de top en waar krijg je dan allemaal mee te maken?

Naar de top
Voor de weg naar de top is een meerjaren opleidingsplan opgesteld. Deze helpt jou als sprinter om jezelf verder te ontwikkelen en het maximale uit jezelf te halen. Hoe helpt het meerjaren opleidingsplan jou om je tot topsporter te ontwikkelen?

Klik hier om naar de top te gaan>>

Focusgroep KanosprintNL
De Focusgroep KanosprintNL is het topsportprogramma met Olympische ambitie. De groep bestaat uit kanosprinttalenten tussen de 15 en 23 jaar die naast hun studie en trainingen op hun eigen vereniging, onder begeleiding van een vast coachteam trainen op de Bosbaan in Amsterdam. Hoe zien de Focusgroepen van KanosprintNL eruit? Wat houdt het topsportprogramma precies in en wie maken er deze winter onderdeel uit van het Focusplan 2024?

Klik hier voor Focusgroep KanosprintNL >>

Selectiecriteria
Voor topsporters worden er speciale plekken gereserveerd bij nationale en internationale wedstrijden. Maar deze krijgen ze niet zomaar, ze moeten hiervoor wel kwalificaties doorlopen. Hoe zijn de selectiecriteria voor de topsport opgesteld?

Klik hier voor selectiecriteria>>

Wedstrijdkalender internationaal 2019
Dit jaar staan er weer vele internationale kanosport wedstrijden op het programma. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de geplande wedstrijden in 2019.

Klik hier voor het wedstrijdprogramma>>

Cursus Anti-doping ICF
ICF heeft een cursus anti-doping samengesteld voor alle atleten die deelnemen aan internationale wedstrijden. Deze cursus geeft atleten informatie over de gevaren van dopinggebruik en het belang van antidopingcontroles en bevordert een positieve houding ten opzichte van dopinggebruik. Atleten zijn verplicht om deze cursus te volgen en voltooien, voordat ze strijden in een internationale competitie. Lees meer over de cursus >> 
naar boven