Wedstrijden

Voor het varen van marathon wedstrijden zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden, ook krijg je te maken met licenties en zijn er verschillende klassen waar in gevaren wordt.

Licenties
Voordat je je inschrijft voor een marathon is het handig een wedstrijdlicentie op te vragen. Hiermee maak je duidelijk dat je alle regels kent en accepteert. Hoe kom je aan een wedstrijdlicentie?
Klik hier voor licenties>>

Reglementen
Voordat je deel gaat nemen aan een officiële marathon is het verstandig de wedstrijdreglementen door te lezen. Hierin staan allerlei belangrijke regels en bepalingen waarmee jij een wedstrijd kunt winnen. Waarom zijn de wedstrijdreglementen voor marathon varen belangrijk?
Klik hier voor alle reglementen>>

Selectiecriteria
Om als topsporter op een EK of WK slalom kano uit te komen, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Je mag je niet zomaar inschrijven op deze wedstrijden. Hier hebben wij in samenwerking met de commissie kanosprint/marathon criteria voor opgesteld.
Klik hier voor de selectiecriteria 2018>>

Trainingsplan
Effectief en verantwoord marathonvaren? Dat kan met het trainingsplan voor marathonvaarders van de bondstrainer Marathon: Bert Onnekes. Dit basis trainingsplan is bedoeld als leidraad voor alle in marathon geïnteresseerde kanovaarders en kanoverenigingen in Nederland.
Klik hier voor het trainingsplan >>

 

naar boven