Toervaren / Recreatief Varen Binnenwater

Toervaren is de meest bekende vorm van kanosport. In deze discipline worden veel tochten gevaren. Wat moet je allemaal weten over toervaren?

 

Actief en ontspannend genieten
Je zult zien, toervaren is actief-ontspannend en ook op je gemak genieten van plekjes waar je normaal gesproken niet een-twee-drie komt. Het leuke is dat je op geheel eigen tempo je kennis en ervaring kunt opbouwen. Bovendien is het fantastich vrijetijdsbesteding door de vele facetten.

 

Verenigingen en clubs in Nederland voor een eerste kennismaking
Je kunt natuurlijk ook kiezen om in verenigingsverband leuke tochten te ondernemen. In Nederland zijn veel kano en kajakverenigingen waar je de basiskennis van het toervaren kunt opdoen. Veelal in het begin van het vaarseizoen organiseren de verenigingen opstap-cursussen waar je de basiskennis kunt opdoen. Zaken als technieken, veiligheid, materiaalkennis, keuze van kano of kajak komen aan bod. Zowel in theorie als praktijk. Bij de meeste verenigingen kun je vaak eerst een dagje "gratis" kennismaken met de club, mogelijkheden en natuurlijk varen. De leden helpen je graag op weg. Dus schroom niet om eerst eens te informeren. Bij kanoverhuur bedrijven vind je veelal robuuste boten die het gebruik door niet geoefenden overleven. Veelal krijgt u daar geen aanwijzingen voor het gebruik van de peddel.  U bent gewaarschuwd.

 

Kennismaken met het recreatief toervaren?
Ga eens aan bij een kanovereniging bij je in de buurt. Of neem eens kijkje op een van de vele websites op het internet. Op Kanoweb.nl bijvoorbeeld, een uitgebreid webportaal van twee enthousiaste recreatieve kano- en kajakvaarders. Je vind hier meer dan genoeg inspiratie voor uren peddelplezier zoals impressies van leuke toertochten in binnen- en buitenland en kano-evenementen. Maar ook veel actuele of informatieve items. Bijvoorbeeld over landen, provincies, streken en gebieden waar je prima kunt peddelen. Diverse onderwerpen, zoals trektochten, verhuur, vakanties, campings, vaarregels, gerelateerde weetjes en nieuwtjes passeren met regelmaat de revue.

naar boven