Algemene informatie

Vroeger was kanovaren vooral praktisch, tegenwoordig wordt toervaren echt gezien als vrijetijdsbesteding. Wel krijg je hierbij te maken met bepaalde regels en is er een commissie die opkomt voor de belangen van de kanovaarder.

Wat is toervaren?
Toervaren is de meest brede discipline van het kanovaren. Het varieert van het maken van puur recreatieve tochtjes op sloten, vaarten, kanalen, beken, rivieren  en meertjes tot aan  spannende meerdaagse kanotochten in wildernisgebieden met stromend en/of groot water.
Klik hier om te ontdekken wat kajak/kanovaren is>>

Geschiedenis
Kanovaren is al eeuwenoud. Dat is niet zo gek, het is een hele simpele manier van voortbewegen op het water. We deden dit al ver voor Christus, toen was het echt nog een manier om van A naar B te komen. Hoe heeft kanovaren zich in de loop der jaren ontwikkeld?
Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis>>

Lid worden, hoe?
Als vereniging en als persoon is het mogelijk lid te worden van het Watersportverbond. Ben je lid van een bij het verbond aangesloten vereniging, dan ben je automatisch al lid. Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?
Klik hier als je lid wilt worden>>

Commissie Recreatief Varen Binnenwater
Jaarlijks worden er allerlei toertochten georganiseerd onder leiding van de Commissie Recreatief Varen Binnenwater. Daarnaast wordt de tocht opgenomen in het driemaandelijkse magazine Kanosport. Een leuke manier om kano varen te leren kennen. Wat doet de Commissie Recreatief Varen Binnenwater nog meer voor de kanoërs?
Klik hier voor de commissie>>

naar boven