Commissie Recreatief Varen Binnenwater

De commissie behartigt de belangen van het Toervaren en dan voornamelijk in Nederland. De commissie organiseert zelf geen evenementen en toertochten. De commissie faciliteert, motiveert, en stimuleert bestuurders van kanoverenigingen en anderen om het kanovaren en vele facetten zichtbaar te maken.

 Werkzaamheden 
- Momenteel gaat de aandacht van de commissie vooral naar ‘opleidingen’, want daar komen in de toekomst de goede toervaarders vandaan. Het streven is dat iedere vereniging een opgeleide instructeur of trainer in eigen gelederen heeft die de juiste peddeltechnieken aan de nieuwe instroom kan doorgeven. Een vaarder met een goede techniek heeft meer plezier in zijn sport en bovendien wordt het er veiliger mee.

- Er wordt gewerkt aan het vernieuwen van het Toerboekje. Het toerboekje is een soort logboek waarin de vaarder zijn gevaren kilometers bijhoudt. Er zijn onderscheidingen bij een bepaald aantal gevaren kilometers. Het doel van het boekje is om op zoveel mogelijk verschillende wateren te peddelen.

- Het opstarten van gewestelijke activiteiten staat ook op de agenda van deze commissie. Veel verenigingen hebben aangegeven dat dit wenselijk is. Het doel van dit overleg is het stimuleren van onderling afgestemde evenementen en ook het leren van elkaars ervaringen.

Contact
Ep Stomink - voorzitter a.i. - Stuur hier een mail.

naar boven