Opleidingsmogelijkheden

Er zijn opleidingsmogelijkheden om peddeltechnieken te leren.
Deze technieken kunnen bij sommige kanoverenigingen worden geleerd, maar helaas heeft lang niet iedere vereniging goed opgeleiden mensen in hun leden bestand. Naast verenigingen zijn er ook bedrijven die diploma’s kunnen afgeven na een juist uitgevoerd examen natuurlijk. Ook zijn er nog andere opleidingsmogelijkheden bij bijvoorbeeld de NZKV en de Nederlandse Zeekajakvaarders.

Er zijn twee opleidingstrajecten. Eén voor peddelvaardigheden en een andere voor instructievaardigheden.

Vaardigheden
Er zijn twee sporen, te weten voor kajak- en voor kanotechnieken. De lesopbouw is voor deze twee redelijk gelijk. Hetzelfde stramien wordt gebruikt, maar de technieken zijn toch duidelijk verschillend. Voor beide zijn er diploma’s voor instappers (intro), beginners (KV-A en OKV-A) en wat meer gevorderder (KV-B en OKV-B). Hierna wordt er gekeken in welke richting een kanovaarder zich wil ontwikkelen en wordt er gekozen voor een tak van sport zoals wildwater, zee en toeren en dit altijd voor de kano of de kajak. Om een totaal overzicht te lezen, klik hier>>.

Instructeursopleiding
Het andere spoor is een instructeursopleiding. Je start als aspirant instructeur en dan groei je verder als je dat wilt. Alle disciplines hebben hun eigen opleidingstraject maar de opbouw en gewicht is gelijk. De disciplines zijn: voor kajak: toer, zee, wildwater, slalom en voor Open kano: toer. Voor een overzicht en ook voor de agenda en leslocaties, klik hier>>.

naar boven