Tochten

Als toervaarder geniet je tijdens tochten vooral van de rust en de natuur. In Nederland en het buitenland zijn vele mooie tochten te kanoën. Waar moet je allemaal om denken als je een toertocht gaat varen?

Voorbereiding
Een tocht vaar je niet zomaar, hier gaat enige voorbereiding aan vooraf. Zeker wanneer je voor het eerst een tocht vaart is de voorbereiding heel belangrijk. Hoe bereid je je voor?
Lees hier alles over de voorbereiding>>

In Nederland
Het is mooi weer, dan ga jij natuurlijk het water op! Lekker met je kano door de mooie natuur van Nederland varen. Er zijn namelijk heel veel mooie tochten te ontdekken in ons land. Welke tochten heb jij nog niet ontdekt?
Klik hier voor tochten in Nederland>>

In het buitenland
Als kanovaarder ken je het Nederlandse vaarwater en weet je waar je moet zijn voor mooie tochten. Maar ook in het buitenland is er veel te ontdekken. Ben jij nog op zoek naar een mooie tocht in het buitenland voor je kanovakantie?
Klik hier voor tochten in het buitenland>>

Toerboekje
Als toervaarder kun je onderscheidingen behalen door het varen van tochten. Deze moet je wel registreren in het zogeheten toerboekje. Wat is het toerboekje?
Klik hier voor meer informatie over het toerboekje>>

Vaarwater
Het vaarwater waar de toervaarder terecht kan, is zeer divers. Kleine slootjes, meeren en rivieren. 
Klik hier voor meer informatie vaarwater >>

Georganiseerde kanotochten
Als beginner is het verstandig om ervaring op te doen. Een goede mogelijkheid is om samen met meer geoefende vaarders deze ervaring op te bouwen. Deze vaarders zijn veelal te vinden bij regionale kanoverenigingen.
Klik hier voor meer informatie over georganiseerde kanotochten>>

naar boven