In Nederland

Het is mooi weer, dan ga jij natuurlijk het water op! Lekker met je kano door de mooie natuur van Nederland varen. Er zijn namelijk heel veel mooie tochten te ontdekken in ons land. Welke tochten heb jij nog niet ontdekt?

Bekijk hier de toerkalender >>

Nederland heeft een ontzettend mooi vaarroutenetwerk. Door het hele land kom jij aan je trekken met de kano, vaar van Friesland door naar Overijssel om vervolgens de weg richting onze hoofdstad in te slaan en door te varen naar Zeeland. Maar het hoeft niet zo snel, blijf hangen in West-Friesland waar onder andere het Marker- en IJsselmeer zich aansluiten. Maar ook de andere delen van Friesland zijn de moeite waard om te ontdekken.

Friesland is een bekende watersportprovincie, net als Overijssel en Zeeland. Toch zijn dit niet de enige provincies waar je met de kano goed terecht kan. Brabant is bijvoorbeeld zo’n gebied waar de watersport in opmars is, denk hierbij aan de Biesbosch waar je je in een prachtige natuurlijke omgeving bevindt.
Ook bij Twente en richting de grens met Duitsland zijn mooie tochten te maken. Zo kom je met de tijd steeds meer nieuwe tochten en vaargebieden tegen in je kano. Ontdek ze allemaal!

Rivieren in Nederland
Hieronder vind je een overzicht van alle rivieren in Nederland, opgedeeld per provincie. Achter de rivieren staan de vaarwaterpunten vermeld. Deze vaarwaterpunten kun je verzamelen voor je toerboekje.

 

naar boven