Voorbereiding

Een tocht vaar je niet zomaar, hier gaat enige voorbereiding aan vooraf. Zeker wanneer je voor het eerst een tocht vaart is de voorbereiding heel belangrijk. Hoe bereid je je voor?

Bekijk de weersvoorspelling zodat je je kleding hier op aan kunt passen. Daarnaast zorg je voor voldoende water en eten. Hoeveel hangt af van de lengte van de tocht, door een kleine inschatting te maken van de benodigde tijd voor die afstand kun je proviant inpakken. Extra is natuurlijk nooit erg, alleen in gewicht is het niet heel praktisch. Voordat je op pad gaat ben je uiteraard ook op de hoogte van alle veiligheidsregels.

Route
Oriënteer je vervolgens op de geplande route. Kijk of er obstakels in de tocht zitten waar je vooraf aandacht aan kunt besteden. Ook ben je zo voorbereid op eventueel drukke punten of andere knelpunten. Zoek alvast geschikte rustplaatsen uit en informeer ook eventuele meevaarders over al deze punten. Door het plannen van je tocht op deze manier kun je inschatten hoe lang je op weg bent. Hier sla je proviant voor in, of je zoekt een leuk plekje op de route om wat te eten en te drinken.

Tochten
Ga je een tocht uit een boekje varen, controleer dan even of alle vaarwegen nog wel open zijn. De kans bestaat dat de tocht die jij wilt varen verouderd is, hierdoor kun je voor nare verrassingen komen te staan. Iets wat jouw tocht niet ontspannender gaat maken. Door GPS en navigatiesystemen kun je ook heel makkelijk tochten inplannen en varen. 

naar boven